Over Mij

Dit ben ik. Lieke Vierhout

Ik zal mij even voorstellen...

Mijn naam is Lieke Vierhout. Getrouwd met een muzikant die ook als handyman op een natuur-speelboerderij werkt. 

We wonen op het mooie Walcheren (Zeeland) waar wij onze 2 humoristische, creatieve, ondeugende, irritante en eigenwijze, geniale kinderen mogen opvoeden. (sorry voor de overload aan slijmerige adorerende moedertaal).

Ik heb een hoop gedaan qua opleiding. Van Grafisch Lyceum via Middenkader Recreatie naar Maatschappelijke Zorg. Qua tuinieren ben ik ondertussen een ervaringsdeskundige onderbouwd door een voedselbostraining en Permacultuur Design Course.

Misschien had je het al door. Ik ben een creatieve duizendpoot in denken en doen. Ik vind echt van alles leuk en interessant. Maar mijn talent ligt in het coachen van mensen zodat zij hun dromen uit laten komen. En ik vind het geweldig om dat te kunnen combineren met mijn passie voor tuinieren.

Als klein meisje had ik al een eigen tuintje. Hier stond niet veel in maar we hadden wel wat eetbare dingen zoals frambozen. Ik weet nog goed hoe gefascineerd ik was als mijn opa (misschien wat te) trots mij zijn prachtige tomaten liet zien.

Het zal je vast niet verbazen dat ik vanaf dat ik mijn eerste huurwoning had, ik mijn eigen voedsel ging verbouwen. Dat begon met wat sla en wortelen maar groeide al snel uit.

Wel voelde ik mij lui. Want ik ben gewoon niet goed in onkruid wieden en ik schaamde me soms ook voor mijn wildernis van een tuin. Nu moet ik er hard om lachen en ben ik zelfs trots op mijzelf maar toen schaamde ik me voor de mening voor, bijvoorbeeld, mijn moeder. Dus als ik wist dat ze kwam strooide ik een hoop compost of tuinaarde over mn geschoffelde onkruid. Toen wist ik nog niet wat ik nu weet. Ik deed maar wat! Maar ik deed het helemaal goed!

Maar dat kwam ik niet te weten door eindeloos gegoogle, social media community’s en de vele boeken. Natuurlijk leerde ik daar ook van.

Maar er waren veel tegenstrijdige berichten, onprettige discussies, nare berichten op simpele vragen en de boeken waren niet goedkoop (25-50 euro per stuk, behalve die ik tweedehands kon bemachtigen natuurlijk) en bleven gedeeltelijk al dan niet in de vensterbank, op de eettafel en naast het bed verstoffen.

Beetje overdreven natuurlijk want ik heb er ook een hoop wel gelezen maar je get m’n point denk ik wel.

De absolute klik voelde ik pas toen ik een training voedselbossen en een live/online permacultuur designcourse ging volgen. Ik voelde het echt helemaal in mijn lijf. Mijn tuin kreeg eindelijk de juiste vorm. En ik wist waarom ik “lui” tuinierde en waarom dat goed was!

Dat gun ik jou ook zo. Maar omdat die trainingen mij veel tijd en geld kostten, bedacht ik dat het anders kon! Niet een overload aan droge informatie maar concreet en doelgericht.

Daaruit is mijn prachtige bedrijf ontstaan en help ik jou graag aan Jouw Eetbare Droomtuin!

Een tuin om van te smullen!

>